Het gebruiken van een compact camera

Misschien heb je er al eens van gehoord: de compact camera. Zo niet, dan hier een korte uitleg. Een compact camera is een digitale camera met een vast objectief. De camera is eenvoudig te bedienen en comfortabel in het gebruik. Compact camera heeft veel geautomatiseerde standen, waardoor je zelf niet zo veel meer hoeft te doen voor een goed resultaat. Dit zijn de instapmodellen en dit is de basis van het concept. Er zijn ook varianten waarbij je wel zelf meer in kan stellen en zelfs high end compact camera’s. Wanneer zou je zo’n compact camera gebruiken? 

Gebruiksvriendelijk

Compact camera’s zijn ontworpen om makkelijk te zijn in het gebruik. Je hoeft alleen maar te richten en te klikken, en dan is je foto klaar met een prima resultaat. Je hoeft dus geen tijd te besteden aan het instellen van de juiste sluitertijd of het scherpstellen op het juiste object. Ze kunnen trouwens ook filmen, deze camera’s. Ze zijn makkelijk mee te nemen, je stelt ze in no time in en klaar is kees. Als je simpel en snel beelden wil kunnen vastleggen, is een compact camera superhandig. 

Travelzoomcamera

Dit is een compact camera van broekzakformaat. Klein en licht en voorzien van tal van presets. Je kunt de beelden makkelijk delen via WiFi of Bluetooth. 

Outdoorcamera

Onder outdoorcamera’s verstaan we onderwatercamera’s en actioncams. Deze gebruik je bijvoorbeeld als je gaat sporten of als je onder extreme omstandigheden wil filmen. Deze camera’s zijn robuust. Temperatuur, water, schokken en stof zijn geen probleem. Alle onderdelen van deze camera zijn ingebouwd zodat er niets uitsteekt. Ze zijn klein en licht en dus makkelijk overal mee naartoe te nemen op avontuur. Er zijn veel automatische standen, dus je kan snel alles vastleggen wat je maar wil.

Superzoomcamera

Dit lijkt een beetje op een spiegelreflex, maar dan kleiner. Deze camera heeft een grote interne lens met veel zoommogelijkheden. Om extreem te kunnen in- en uitzoomen, heb je wel stabiliteit nodig. Daarom is de body van deze camera voorzien van extra grip. Er zijn modellen beschikbaar met draaibaar of kantelbaar scherm. 

Een compact camera is dus heel handig als vaak snel en eenvoudig foto’s of misschien film wil kunnen maken. Omdat er zoveel van tevoren ingestelde settings zijn, is er minder ruimte voor creativiteit. Maar dat is de afweging die je moet maken bij het kiezen van een camera. Een compact camera is in ieder geval ultiem comfortabel en makkelijk! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *